epamet
Онлайн достъп до културно-историческото наследство на региона

Проект "Старозагорска е-памет"

e-pamet logoПорталът Старозагорска е-памет стартира през 2013 година с цел да събере на едно виртуално място разпръснатото богато и уникално културно-историческо наследство, съхранено в библиотеките и музеите на Стара Загора и региона. Създаден е по проект "Старозагорска е-памет", финансиран по програма "Глоб@лни библиотеки  България".

Водеща организация по проекта е библиотека "Родина". Участници са Общинска библиотека "Искра" в град Казанлък и библиотеките при Народно читалище "Възраждане – 1927" в с. Калояновец, Народно читалище "Изгрев – 1921" в с. Кирилово и Народно читалище "Стефан Генчев – 1901" в с. Хрищени. Партньори по проекта са Община Стара Загора, Областна администрация Стара Загора, Регионален исторически музей и Фондация Обществен дарителски фонд Стара Загора.

В рамките на проекта на сайта ще бъдат представени цифровизирани книги и продължаващи издания, ръкописи от 13 – 19 век, части от архивите на дружествата "Театър", "Искра" и "Августа Траяна" от началото на 20 век, оригинални резултати от археологически проучвания на могилния некропол в местността Чаталка и паметниците от Областен регистър Военни паметници  Стара Загора.

Европеана

Достъп до дигитализирано съдържание,
свързано със Стара Загора
през Европеана

Достъп до дигиталните колекции
на библиотека "Родина" през 
електронния каталог на библиотеката

Кой е тук

В момента има 143 гости и няма регистрирани потребители

Вход

Само за институциите участници